see-ptea-banner 

Οι συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ οι οποίοι εμπλέκονται σε υπηρεσίες που αφορούν στο σχεδιασμό εκθέσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και επικοινωνιακών δράσεων μουσείων ή και αρχαιολογικών χώρων. Ενδεικτικά: απόφοιτοι Τμημάτων Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Μουσειολογίας, Μουσειοπαιδαγωγικής, Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας και όλες οι ειδικότητες που εμπλέκονται με τον σχεδιασμό ποικίλων δράσεων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
Προτεραιότητα συμμετοχής στο Πρόγραμμα θα δίνεται σε απόφοιτους μεγαλύτερων ηλικιών (άνω των 45 ετών), σε απόφοιτους χωρίς μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, σε απόφοιτους που έχουν επαγγελματική σχέση και εμπειρία με μουσειακούς χώρους και θα λαμβάνονται υπόψη κοινωνικά κριτήρια (εισόδημα, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες).

Αίτηση Συμμετοχής
Αρχικά, οι ενδιαφερόμενοι κατά την αίτηση συμμετοχής αποστέλλουν μόνο το έντυπο της αίτησης υποψηφιότητας συμμετοχής και φωτοτυπία αποδεικτικού κοινωνικών κριτηρίων, σε περίπτωση επιθυμίας των υποψηφίων για ένταξη στην κατηγορία των ευπαθών κοινωνικά ομάδων. Οι ενδιαφερόμενοι που θα επιλεγούν υποχρεούνται να προσκομίσουν τα υπόλοιπα αναφερόμενα στην πρόσκληση δικαιολογητικά εντός 10 ημερών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Τα αποτελέσματα των επιλεγέντων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Προγράμματος.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

 1. Αίτηση υποψηφιότητας, η οποία θα περιλαμβάνει στοιχεία διεύθυνσης, σταθερού και κινητού τηλεφώνου, καθώς και διεύθυνση e-mail.
 2. Τίτλοι σπουδών. (Αν οι τίτλοι σπουδών έχουν χορηγηθεί από ΑΕΙ του εξωτερικού πρέπει να έχουν την αναγνώριση ισοτιμίας του ΔΟΑΤΑΠ).
 3. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.

Επιπρόσθετα δύναται να προσκομισθούν:

 1. Αποδεικτικά γνώσης Αγγλικής ή άλλης ξένης γλώσσας.
 2. Αποδεικτικά κοινωνικών κριτηρίων (εισόδημα, ανεργία, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες κτλ).

Στην αξιολόγηση των υποψηφίων θα συνυπολογιστούν και τα ακόλουθα:

 1. Βαθμός διπλώματος/πτυχίου
 2. Συναφής επαγγελματική εμπειρία
 3. Ο χρόνος αποφοίτησης (προηγούνται οι παλαιοί απόφοιτοι)
 4. Κοινωνικά κριτήρια
 5. Ξένες γλώσσες
 6. Μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών

Οι υποψήφιοι επιλέγονται στο Πρόγραμμα από τη Συντονιστική Επιτροπή του Προγράμματος, κατόπιν αξιολόγησης της αίτησής τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν την αίτησή τους με τους παρακάτω τρόπους:

 • Μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με θέμα: Αίτηση Συμμετοχής στο Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης – ΠΕΓΑ «Πολιτισμός/Ειδική Αγωγή. Η πρόσβαση ατόμων με αναπηρίες ή /και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων», αναφέροντας τον τόπο διεξαγωγής του σεμιναρίου και επισυνάπτοντας συμπληρωμένο το έντυπο της Αίτησης Συμμετοχής σε Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης.
 • Μέσω ταχυδρομείου με συστημένη επιστολή στη Γραμματεία του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής, Αργοναυτών και Φιλελλήνων, Βόλος, ΤΚ. 38221, Υπόψη καθ. Β. Αργυρόπουλου), με την ένδειξη «Αίτηση Συμμετοχής Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης – ΠΕΓΑ Πολιτισμός/Ειδική Αγωγή. Η πρόσβαση ατόμων με αναπηρίες ή /και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, αναφέροντας και τον τόπο διεξαγωγής του σεμιναρίου.

Αιτήσεις συμμετοχής θα παραλαμβάνονται έως 12 Δεκεμβρίου 2014 (σφραγίδα ταχυδρομείου). Για τη διευκόλυνση της αξιολόγησης των αιτήσεων παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι που θα επιλέξουν την ταχυδρομική αποστολή της αίτησης υποψηφιότητας να αποστείλουν έγκαιρα την αίτησή τους.

Η Γραμματεία του Προγράμματος λειτουργεί στον 2ο όροφο του κτιρίου Παπαστράτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται τηλεφωνικώς στη Γραμματεία του Προγράμματος στο τηλέφωνο 24210-74872, Τρίτη και Πέμπτη 11.00 – 14.000 καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στην στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.pega-culsped.uth.gr

Αίτηση συμμετοχής στο εν λόγω Πρόγραμμα (pdf)

Επικοινωνία

Τηλέφωνο/Fax: 24210 - 74872

Τρίτη και Πέμπτη και ώρες 11.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ.

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συγκρότημα Παπαστράτου, 2ος όροφος, Νέο κτίριο, Γραφείο 19, Αργοναυτών και Φιλελλήνων, Βόλος 38221

Συνέδριο

«Πολιτισμός και Ειδική Αγωγή»

Βόλος, 23 -24 Οκτωβρίου 2015

Αμφιθέατρο "Κορδάτος"

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Πληροφορίες

Ξεκινήστε!

start

Για να δείτε τι πρεπει να κάνετε για να μπείτε στο Πρόγραμμα "Πολιτισμός / Ειδική Αγωγή" διαβάστε την πρόσκληση ενδιαφέροντος, ενημερωθείτε με τους όρους συμμετοχής, κατεβάστε - συμπληρώστε την αίτηση και στείλτε τη στη Γραμματεία του προγράμματος

Μαθήματα

Lessons Το Πρόγραμμα είναι διάρκειας 150 ωρών και θα υλοποιηθεί σε δύο κύκλους των τριών τμημάτων στο Βόλο, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται Σαββατοκύριακα. Ο 1ος κύκλος είναι από 24 Ιανουαρίου 2015 έως 28 Μαρτίου 2015 και ο 2ος κύκλος από 25 Απριλίου 2015 έως 4 Ιουλίου 2015

Το παρόν πρόγραμμα έχει συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ).