see-ptea-banner 

Δελτίο Τύπου

«Ο ΑΓΩΝΑΣ των ΤΥΦΛΩΝ» επιστρέφει στον χώρο της εξέγερσης

#DisArtMove
Η Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία / Movement of artists with Disability σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών, σας προσκαλούν στην επετειακή εκδήλωση για τα 40 χρόνια [1976-2016] από την εξέγερση των τυφλών, στον προαύλιο χώρο του πρώην Οίκου Τυφλών.

Μετά τη βραβευμένη ταινία του Παντελή Βούλγαρη “Μικρά Αγγλία”, η οποία προβλήθηκε με ακουστική περιγραφή [AD: Audio Description] για ανθρώπους με προβλήματα όρασης και με υπότιτλους για K/κωφούς/ές και βαρήκοους/ες [SDH: Subtitles for the Deaf and Hard-of-Hearing] το βράδυ της Κυριακής 27/9/2015 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος στο πλαίσιο του Διεθνούς εστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας “Νύχτες Πρεμιέρας”, η Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία επιστρέφει με το πρώτο καθολικά προσβάσιμο ντοκιμαντέρ.

Υπό το επιβλητικό Αμπέτειο Μέλαθρον θα πραγματοποιηθεί η προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ «Ο Αγώνας των Τυφλών» (1977) της Μαίρης Χατζημιχάλη Παπαλιού για πρώτη φορά με ακουστική περιγραφή AD και SDH υπότιτλους για Κωφούς/ες [διάρκεια ταινίας: 90 λεπτά].

Η εκδήλωση/προβολή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 και ώρα 19:30, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, Ελ. Βενιζέλου 210 [είσοδος από Σπάρτης], Καλλιθέα, Αθήνα.
Είσοδος ελεύθερη.

Trailer εδήλωσης: https://youtu.be/C6KfqwwvEws

Επισυναπτόμενο Δελτίο Τύπου

Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου και ώρα 7:00 μ.μ. εγκαινιάστηκε ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της Ελλάδας, το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας. Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός για τη Θεσσαλία, λόγω της σημασίας των ευρημάτων και της προσπάθειας παρουσίασης του πολιτισμού της Θεσσαλίας όλων των περιόδων.

Για αν δείτε την πρόσκληση πατήστε εδώ...
Για αν δείτε την αφίσα πατήστε εδώ...

Επικοινωνία

Τηλέφωνο/Fax: 24210 - 74872

Τρίτη και Πέμπτη και ώρες 11.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ.

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συγκρότημα Παπαστράτου, 2ος όροφος, Νέο κτίριο, Γραφείο 19, Αργοναυτών και Φιλελλήνων, Βόλος 38221

Ξεκινήστε!

start

Για να δείτε τι πρεπει να κάνετε για να μπείτε στο Πρόγραμμα "Πολιτισμός / Ειδική Αγωγή" διαβάστε την πρόσκληση ενδιαφέροντος, ενημερωθείτε με τους όρους συμμετοχής, κατεβάστε - συμπληρώστε την αίτηση και στείλτε τη στη Γραμματεία του προγράμματος

Μαθήματα

Lessons Το Πρόγραμμα είναι διάρκειας 150 ωρών και θα υλοποιηθεί σε δύο κύκλους των τριών τμημάτων στο Βόλο, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται Σαββατοκύριακα. Ο 1ος κύκλος είναι από 24 Ιανουαρίου 2015 έως 28 Μαρτίου 2015 και ο 2ος κύκλος από 25 Απριλίου 2015 έως 4 Ιουλίου 2015

Το παρόν πρόγραμμα έχει συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ).